trofie con pesto alla menta

Trofie con pesto alla menta

cestoviny trofie s mätovým pestom a ricottou

Trofie sú typické krátke janovské cestoviny v tvare špirálok navinutých okolo drôtu/all feretto/, vhodná alternatíva sú aj dlhé cestoviny ako spaghetti alebo linguine. Mätu je možné nahradiť čerstvou šalviou, vtedy je to pesto con salvia e ricotta.

cestoviny trofie, linguine alebo spaghetti ... 400g

čerstvá mäta listy 1 hrsť/50g

čerstvá bazalka listy 1 hrsť/50g

parmezán 50g

píniové oriešky 50g

olivový olej EVO podľa potreby

soľ

čerstvá ricotta /jemný tvaroh 200 g

1.Lístky mäty a bazalky umyte a osušte papierovou utierkou, parmezán nastrúhajte, píniové oriešky opečte nasucho.

2.Mätu, bazalku a štipku soli vložte do kamenného mažiara a zľahka rozotrite krúživým pohybom kým nezískate tmavozelenú zmes. Teraz pridajte píniové oriešky a rozdrvte ich. Pridávajte postupne olivový olej a parmezán . Pokračujte v pridávaní oleja a parmezánu kým nezískate homogénnu omáčku,/ak pracujete s mixérom začnite olejom orieškami a potom ostatnými ingredienciami/

3. Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale, v polovici času varenia, vložte ricottu do misky a zamiešajte ju s trochou vody z varenia cestovín.
4. Keď sú cestoviny uvarené, odložte si šálku vody z varenia
a sceďte cestoviny. Pesto zmiešame s malým množstvom vody z cestovín v ďalšej miske, do ktorej sa pohodlne zmestia uvarené cestoviny a dôkladne premiešajte.
5. Na dno hlbokých tanierov rozdeľte ricottu a zakryte cestovinami zamiešanými s pestom. Podávajte s lístkami čerstvej mäty

© 2020 recepty -creative-chef. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky