penne all´ arrabbiata

PENNE all' arrabbiata

"Nahnevané" penne

Paradajky, čili ,cesnak a viac syra pecorino ako je bežné to sú arrabiata, cestoviny typické pre rímsku kuchyňu, známe v celom Taliansku aj za hranicmi svojou nezameniteľnou výraznou chuťou.V antickej kuchyni sa v receptoch uvádza aj cibuľa na základ paradajkovej omáčky, môžete ju pridať, svojou sladkou chuťou harmonizuje kyslastú chuť paradajok. Aarrabiata v taliančine znamená "nahnevaný" čo vychádza zo skutočnosti, že kto ich zje riskuje, že vďaka čili mu očervenela tvár ako od hnevu.Tradične sa používajú penne, cestoviny zrezané v tvare hrotu plniaceho pera, je možné použiť aj pennette, mezze penne, tortigliony, rigatony.

-

4 porcie

cestoviny penne rigate 400 g

olivový olej EVO 4PL

cibuľa 1 stredne veľká/ voliteľné

cesnak 4 strúčiky

čili papričky 3-6 ks/podľa chuti

zrelé paradajky 600 g alebo 400g kvalitné z konzervy

soľ podľa chuti

bazalka 16 listkov/alebo petržlenová vňať 2 PL

pecorino romano, podľa chuti

-

1.cesnak nakrájajte na plátky, rovnako aj čili papričky zbavené stopiek, prípadne aj jaderníkov /ja ich vždy ponechám/ uvedené množstvo je odporúčané ak použijete malé napriklad odrodu rawit.

2.Paradajky pred použitím zľahka narežte do kríža a vykrojte časť, ktorou je paradajka uchytená ku stopke. krátko oblanšírujte vo vriacej vode, následne ponorte do studenej vody, odstráňte šupku Nakrájajte na malé kocky asi 10x10 mm. Alebo celé krátko podusené prepasírujte.Ďalšia možnosť je väčšie paradajky prekrojiť na polovice a dužinu postrúhať na hrubom strúhadle tak,že zostanú len šupky. Jednoduchou náhradou sú kvalitné drvené paradajky z konzervy.

3.V panvici rozohrejte olej, pridajte cesnak a chili, krátko opečte, pridajte paradajky a za pravidelného miešania uvarte omáčku dochuťte polovicu bazalky alebo petržlenovej vňaťe a osoľte

4.Cestoviny vložte do vriacej osolenej vody a uvarte podľa návodu, al dente, scedené pridajte do hotovej omáčky a dôkladne premiešajte.Podávajte so strúhaným syrom a zvyšnými lístkami bazalky alebo nasekanou petržlenovou vňaťouVáš text začína práve tu. Kliknite sem a môžete začať písať. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni.

© 2020 recepty -creative-chef. Všetky práva vyhradené.
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.