pasta al pesto con patate e fagiolini

Casarecce al PESTO con PATATE e FAGIOLINI
Cestoviny casarecce s pestom, zemiakmi a zelenou fazuľkou
Tradičný recept z Ligúrie, v ktorom krémová chuť varených zemiakov s čerstvou zelenou fazuľkou navzájom prepojené aromatickým pestom povýšia tieto cestoviny na kompletné a výdatné jedlo nazývané aj avvantaggiare /s benefitom/.
4 porcie
cestoviny trenette, caserecce, trofie,fusili, penne 280g
zelená fazuľka 160g
zemiak menší 2ks
janovské pesto 60g
parmezán 80g / voliteľné
lístky bazalky
olivový olej EVO
soľ
1.Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky alebo polovičné kolieska.
2.Čerstvé zelené fazuľky umyte, nakrájajte ich na polovicu, alebo tretinu.Ak použijete mrazené fazuľky, pridajte ich do cestovín minútu pred dokončením aby sa nerozpadli.
3.Do osolenej vriacej vody pridajte najprv zelenú fazuľku a zemiaky, asi po 2 minútach cestoviny. Varte kým nie sú cestoviny all dente.Pred scedením si odložte šálku vody z varenia, môže sa zísť na podliatie pri dokončovaní jedla.
Použite cestoviny s dobou varu 8-10 min
4.Pesto zamiešajte zvlášť v miske s horúcimi uvarenými cestovinami,zemiakmi a fazuľkou, Ak je omáčka príliš hustá pridajte podľa potreby vodu z cestovín a premiešajte.
5.Podávajte s hoblinami parmezánu, lístkami bazalky a pokvapkajte olivovým olejom